lørdag den 24. november 2007




Sidste weekend med forældrene tilbragte vi ved Titicacasøen. Pga. cykelløbet 'La Paz rundt' Havde vi lidt problemer med at komme ud af byen. Da La Paz ligger i en dal, er der ikke så mange veje der fører ud, og dem der var, var spærret af cyklister. Men, til sidst lykkedes det. Og vi havde et par gode dage i Copacabana, hvorfra vi fik besøgt soløen, hvor inkaernes skabelsesberetning finder sted. Søndag tog vi til en anden lille by ved Titicacasøen, som hedder Huatajata. Derfra sejlede vi ud på øen Suriki, hvor vi mødtes med Sebastián, hvis onkel, Paulino, var med til at bygge sivbåden RA II. På vej derud opdagede vi at der var en regnbue rundt om solen. Så det kommer der også et billede af :) Derfra sejlede vi lidt rundt i sivbåde, og besøgte en ø af siv, hvor folk boede i hytter af siv, lavede kurve af siv, spiste siv, lærte at flette i siv, osv..

1 kommentar:

Hans Ravn sagde ...

Her lidt om ringen omkring solen, som ikke er en regnbue, men dog et
ganske almindeligt fænomen, som kaldes en 'Halo' - og kan være et imponerende skue. Ordet stammer fra græsk, hvor det betyder cirkel eller runding.

Hvis der højt oppe i atmosfæren - ofte i 8-10 km's højde, er et jævnt lag af tynde skyer - de såkaldte cirrus­ eller cirrostratusskyer, så vil skyernes iskrystaller virke som bittesmå prismer, der bryder og reflekterer Månens lys på en måde så vi ser en smal lysende ring omkring Månen.

Iskrystallerne i de høje skyer har 6 lige store sider og vinkelrette endeflader. Når lyset går gennem sådan en krystal afbøjes det med en vinkel på enten 22 eller 46°. Det danner en ring med en radius på enten 22 eller 46°. Det mest almindelige er 22°-haloer.

Haloer optræder ofte foran fronter, hvor man har det tynde højtliggende skydække, som kræves for, at man kan se haloen. Derfor siger man også, at når man ser en halo, så kan det være et varsel om, at der er regn på vej.

sjovt nok når nu regntiden startede nogle dage efter vores besøg på titicacasøen