tirsdag den 6. november 2007

Todos Santos


2. november fejrer bolivianerne 'Todos Santos'. Det er dagen hvor alle afdøde slægtninge kommer ned på jorden og fester med deres efterkommere. Så selvfølgelig skulle mor, far og jeg lige et smut omkring kirkegården, for at se hvad der skete.
Selvom vi var der for tidligt til at opleve da det rigtig gik løs, var der allerede en helt særlig stemning. Folk lagde ting ved gravstederne som de afdøde kunne li' da de levede. Fx øl, sodavand, mad, osv. Mange steder blev der lagt brød formet som små stiger, som de døde kunne kravle ned af. Det var både festligt (fordi de døde kunne komme ned) og sørgeligt (fordi der var mange pårørende der mindedes nyligt døde slægtninge).
Da vi prøvede at vende tilbage til kirkegården senere på aftenen, kunne vi ikke blive lukket ind, fordi der var for mange mennesker.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej Sofie ! Jeg håber du har det godt og 1000-1000 tak for det dejlige , bløde , varme halsklæde.
Det er jeg meget glad for. Jeg har set en masse billeder som mor og far har taget på turen.Sikken et fantastisk sted du er og sikken en cykeltur i var på. Det er et smukt og spændende sted.Det er godt at høre du trives.Kan du have det godt. Kærlig Hilsen Bent B.