onsdag den 26. september 2007

Sorata





I weekenden var vi i Sorata. En lille by et stykke fra La Paz. Sorata ligger i omkring 2500 meters højde, så der var en del mere frodigt end i La Paz.. Bl.a. voksede der avokado- og citrontræer og så var vi heldige nok til at se en stor flok grønne papegøjer flyve forbi.
Turen dertil var også rigtig flot!

Varme kilder i Urmiri





D. 16.-17. september besøgte Urmiri i en dal uden for La Paz. Har badede vi i varme kilder (som stedet er kendt for) og så kolibrier.
På vej til Urmiri kørte vi forbi nogen gamle inka-gravsteder.

onsdag den 19. september 2007

Picnic og meteor-nedslag!


Lørdag havde Mia og Hans Ole arrangeret en stor picnic for alle danskerne i La Paz. Vi mødtes ved 9-tiden om morgenen og kørte alle sammen afsted i Topas' Mondongo (tidligere lastbil, som er blevet ombygget til bus). Charlie, Domingo og Roberto (bolivianere som arbejder for Topas) stod for grillen og alle havde medbragt tilbehør til kæmpe sammenskudsgilde.
Under frokosten så vi pludselig en stor ildkugle falde ned mod jorden! Senere kunne vi læse (på Politikens hjemmeside) at der havde været meteorit-nedslag 20km fra hvor vi sad.
http://www.politiken.dk/udland/article383012.ece
Det var en lidt dramatisk picnic, kan man sige..

I torsdags kom Ane (en anden 19-årig au pair) herud. Vi snakkede meget sammen under picnicen, så nu har jeg påtaget mig opgaven at vise hende rundt i byen. Imorgen eftermiddag skal vi fx se World Press Photo på et museum i La Paz (mon ikke det kan gøre min far lidt misundelig?)..

tirsdag den 11. september 2007

Speak Easy Institute


Det her er stedet hvor jeg to gange om ugen går til spansk. Udover at undervise turister og rejsende i spansk, tilbyder skolen også lektioner i engelsk, quechua og aymara (hvor de to sidstnævnte er de mest udbredte oprindelige sprog i området.)

Håndværk


Mange steder står der tasker som denne på fortovet. Taskens ejer er både plomero (blikkenslager) og electrista (elektriker), og er med sin lille taske klar til udrykning :)

Her kan man henvende sig hvis man mangler en nøgle..

tirsdag den 4. september 2007

BBQ Bolivia

Jeg har snakket lidt med vores nabo, Charlie fra England, som søndag tog mig med til boliviansk barbeque. Charlies veninde, Anna fra England, havde boet hos bolivianske Jorge og hans niece Neri det sidste halve år, og skulle nu rejse hjem til England. Så vi var inviteret til afskedsgrill på ægte boliviansk maner. Menuen stod stort set kun på kød, og så var der en smule salat og brød. Jorge stod ved grillen hele aftenen og serverede kødet i takt med at det blev færdigt, både før, under og efter middagen. Hele eftermiddagen og aftenen blev der spillet to forskellige bolivianske drikkespil, som var ret sjove, hvortil der blev drukket Jorges mix af rødvin og cola (noget man drikker meget herovre..) Senere på aftenen blev der danset salsa og sunget kareoke :)
Det var en rigtig hyggelig aften, hvor jeg fik set hvordan en typisk boliviansk familie bor.

Jorge ved grillen

søndag den 2. september 2007

Cholitamarked

I fredags var jeg på Cholitamarked (Cholita = Indianerkvinde der går rundt i store skørter og bowlerhat..) hvor man kunne få alle mulige gode ting som fletningeforlængere, bowlerhatte og en masse farverige skørter.
Det var rimelig svært at tage billeder på markedet, for folk er virkelig bange for kameraer. Jeg sørgede altid for at spørge om det var ok før jeg tog et billede, men for det meste sagde de nej. Et sted var der endda en kone der greb en kæp og truede mig før jeg nåede at spørge.

lørdag den 1. september 2007