lørdag den 24. november 2007

Far ved frisøren


Som nogen måske har bemærket var min far blevet klippet og barberet da han kom hjem. Han var nu ikke så meget for det, men når det kun koster 30 Bs (ca. 22kr) er det jo dumt at vente til man kommer hjem.

Weekend ved Titicaca




Sidste weekend med forældrene tilbragte vi ved Titicacasøen. Pga. cykelløbet 'La Paz rundt' Havde vi lidt problemer med at komme ud af byen. Da La Paz ligger i en dal, er der ikke så mange veje der fører ud, og dem der var, var spærret af cyklister. Men, til sidst lykkedes det. Og vi havde et par gode dage i Copacabana, hvorfra vi fik besøgt soløen, hvor inkaernes skabelsesberetning finder sted. Søndag tog vi til en anden lille by ved Titicacasøen, som hedder Huatajata. Derfra sejlede vi ud på øen Suriki, hvor vi mødtes med Sebastián, hvis onkel, Paulino, var med til at bygge sivbåden RA II. På vej derud opdagede vi at der var en regnbue rundt om solen. Så det kommer der også et billede af :) Derfra sejlede vi lidt rundt i sivbåde, og besøgte en ø af siv, hvor folk boede i hytter af siv, lavede kurve af siv, spiste siv, lærte at flette i siv, osv..

fredag den 23. november 2007

Verdens farligste vej..


3. november tog vi (far, mor og jeg) på cykeltur ned af vejen der bliver kaldt 'verdens farligste'. Turen var 70 km lang, men gik ned af bakke (næsten) hele vejen. Vi startede i 4700meters højde og endte i 1200 meter. Grunden til at den bliver kaldt 'verdens farligste vej', er at den er meget smal og snor sig ned af bjergene. Til gengæld var det også en rigtig smuk tur, med fantastisk udsigt og vegetation. Og så kørte vi under et vandfald :)

tirsdag den 6. november 2007

Todos Santos


2. november fejrer bolivianerne 'Todos Santos'. Det er dagen hvor alle afdøde slægtninge kommer ned på jorden og fester med deres efterkommere. Så selvfølgelig skulle mor, far og jeg lige et smut omkring kirkegården, for at se hvad der skete.
Selvom vi var der for tidligt til at opleve da det rigtig gik løs, var der allerede en helt særlig stemning. Folk lagde ting ved gravstederne som de afdøde kunne li' da de levede. Fx øl, sodavand, mad, osv. Mange steder blev der lagt brød formet som små stiger, som de døde kunne kravle ned af. Det var både festligt (fordi de døde kunne komme ned) og sørgeligt (fordi der var mange pårørende der mindedes nyligt døde slægtninge).
Da vi prøvede at vende tilbage til kirkegården senere på aftenen, kunne vi ikke blive lukket ind, fordi der var for mange mennesker.

fredag den 2. november 2007

Besøg

Onsdag var jeg oppe kl. 4.30 for at hente mine forældre i lufthavnen (som er verdens højest beliggende). Det var bare så vildt at se flyet lande og vide at de sad inde i det! De kom godt frem, men var meget trætte. Heldigvis har ingen af dem haft problemer med højden, som mange ellers får når de kommer hertil. Derfor er de sidste par dage også gået med rundvisning og afslapning i La Paz.
- Og så har Orla taget sine første skridt idag.

Weekend i Peru


I weekenden var jeg med familien Rünitz + et par venner i Cusco, Peru. En rimelig lang tur i bil. Vi havde beregnet ca 12 timer, men endte med at køre ca 19 timer, da den første grænse vi forsøgte at krydse var blevet lukket pga. nogen stridigheder mellem de lokale minibuschauffører. Så, fredagen gik med at køre dertil. Lørdag var Mias fødselsdag, som vi fejrede med sightseeing i Cusco (en meget turisme-fokuseret by). Søndag besøgte vi Machu Picchu. Machu Picchu er en gammel meget velbevaret inkaby, som er blevet kåret til et af verdens syv menneskeskabte vidundere. Det var flot. Men der var også rigtig mange turister. Mandag morgen forlod vi Peru kl. 6 og ankom til La Paz omkring midnat.